Kontaktni naslovi

Obvestilo o piškotkih

Spletne strani uporabljajo piškotke za prilagajanje izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletne strani. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij npr. nakupovalni voziček v spletnih trgovinah. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo tako, da mestu omogočijo, da si zapomni vaše nastavitve ali, da se vam ni potrebno vpisati vsakič, ko obiščete spletno stran. Nekateri piškotki, na primer tisti, ki jih shranijo reklamne pasice, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo spletnim stranem, katere obiskujete.

Primeri uporabe piškotkov

Za boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine, omogočajo prepoznavanje vaše naprave npr. osebni računalnik, tablica, pametni telefon..., omogočajo spremljanje obiska spletne strani strani, omogočajo prikaz optimalnih oglasov glede na vaša prejšnja iskanja, omogočajo delovanje storitev, kot so spletne trgovine, spletne banke in druge storitve.

Piškoti na naši strani

Na spletni strani Prebilplast.si ne uporabljamo piškotkov. Lahko pa se na naši spletni strani pojavijo povezave do spletnih strani drugih podjetij in družabni vtičniki. Piškotki iz spletnih strani drugih podjetij in družabnih vtičnikov se NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na gumb ali logotip spletne strani drugega podjetja ali posameznega družabnega omrežja. V primeru, da s klikom vključite katero povezavo do drugih spletnih strani ali družabnih vtičnikov je mogoče, da vam le ta vstavi svoj piškotek. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da teh povezav ne aktivirate. Spletna mesta drugih podjetij in družabna omrežja obiskujete na lastno odgovornost. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku na te povezave upravljalci Prebilplast.si nimamo vpliva in jih ne nadzorujemo. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletnih mest ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih tehnoloških informacij. Povezave do družabnih omrežij, ki jih lahko uporabljamo so povezave in vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+. Onemogočanje piškotkov je opisano v nadaljevanju.

3rd party cookies

Third party piškotki so piškotki, ki so nastavljeni z ene strani in jih je mogoče brati z druge strani. To so piškotki, ki vam jih ne vstavi spletna stran na kateri se trenutno nahajate. Na primer, če obiščete stran-A.si, vam ta lahko nastavi piškotek, ki ga lahko prebere stran-B.si. Nekateri oglaševalci uporabljajo te vrste piškotkov za sledenje vašim obiskom na različnih spletnih straneh. Iz pridobljenih informacij o tem kaj kot uporabnik obiskujete, vam na tej osnovi lahko ponujajo točno določene reklame. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo na spletnih straneh drugih podjetij in družabnih vtičnikov katerih povezava je lahko dodana na strani Prebilplast.si, upravljalci Prebilplast.si nimamo vpliva, jih ne nadzorujemo in za njih ne odgovarjamo. Onemogočanje third-party piškotkov je opisano v nadaljevanju.

Brisanje/Onemogočanje piškotkov

Vse piškotke lahko na vaši napravi izbrišete ali onemogočite v vašem spletnem brskalniku. V spodnjih povezavah si lahko preberete, kako upravljate s piškotki v vašem brskalniku.

* Internet Explorer 7 in 8
* Internet Explorer 9
* Firefox
* Chrome
* Opera
* SafariV kolikor vaš brskalnik teh nastavitev ne podpira predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Večina brskalnikov v uporabi vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.


Hvala za obisk na naših spletnih straneh !
Revidirano junija 2013.